Data

Datalagen NTM
Beeld: NTM

Heb je mobiliteitsdata nodig omdat je bezig bent met een navigatieapp? Wil je inzicht in lokale of landelijke mobiliteitsgegevens om een plan binnen je gemeente te maken? Dan ben je hier op de goede plek.

Het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata biedt een grote variëteit aan mobiliteitsdata. Of het nu om weggegevens gaat, data over openbaar vervoer of andere mobiliteitsgegevens: de datasets zijn hier te vinden! 

Groot aanbod van data

De datasets in het register worden voornamelijk geleverd door onze partners (onder andere de dataknooppunten) en zijn afkomstig van publieke bronnen. Maar ook private partijen publiceren hun datasets via NTM. Goed om te weten: de datasets zijn vindbaar en toegankelijk via NTM, maar staan niet zelf op deze website. De datasets blijven bij de bronhouder, net als de verantwoordelijkheid voor de inhoud en de kwaliteit.

Register en meer… 

Naast het register Mobiliteitsdata biedt NTM nog veel meer diensten op het vlak van data. Via het menu hierboven zijn al onze diensten te vinden. 

Let op: niet elke dienst bieden wij al volledig aan. Waar nodig vertellen we je wat je kunt verwachten van NTM. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.