Ed Ooms

Ed Ooms
Beeld: ©NTM

Ed Ooms

Functie
Productowner
E-mailadres
ed.ooms@ndw.nu

Ed Ooms is productowner bij NTM. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale producten. Een groot project waar hij nu aan werkt is het basisregister voor datapublicaties met een publicatietool voor gebruikers. Ed vertaalt de ideeën en behoeftes van de doelgroep naar dé best mogelijke oplossing, zodat de ontwikkelaars van NTM aan de gang kunnen.

"Het spel om van een wild idee naar iets concreets toe te werken vind ik het allerleukste."

Hij prioriteert en plant verdere ontwikkelingen van dit register, zoals het inzichtelijk maken van de datakwaliteit en het in kaart brengen van parkeervoorzieningen voor vrachtwagens. Heb je een idee of een vraag over onze digitale diensten? Stuur Ed een mail! 

(Werk)ervaring

Na een omweg (met verschillende opleidingen en de toen nog geldende dienstplicht) belandde Ed voor zijn eerste echte baan bij Rijkswaterstaat. Tussen 1993 en 2002 werkte hij hier aan diverse projecten mee: van de uitvoering van asfalteringswerkzaamheden tot aan het opzetten van een ICT-Servicedesk. In 2004 maakte Ed de overstap naar de afdeling Bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat. Tot 2013, toen ging hij naar het NDW (Nationaal Dataportaal Wegverkeer), waar hij de organisatie zag groeien van 15 naar meer dan 100 man. Daar legde hij zijn basis voor data-engineer en functioneel beheerder, wat goed van pas komt binnen zijn huidige rol als productowner bij NTM. 

Ed als persoon

‘Learning by practice’ staat Ed op het lijf geschreven. Hij pakt alles wat nieuw is met groot enthousiasme op. Zonder al teveel papieren gedoe (“Een goed plan moet op 1 A4’tje uit te leggen zijn”) kiest hij de weg waarin hij gelooft. Werkt het niet? Dan gooit hij zonder problemen het roer om. Ed is daarin heel pragmatisch en doelgericht. Hij houdt er dan ook niet van als alles is dichtgetimmerd. Het liefst kiest hij een organische, avontuurlijke, lichtelijk chaotische route. Met zijn aanstekelijke energie, optimistische instelling en altijd fleurige overhemden, zet hij binnen het team de flexibele toon die nodig is in een werkveld waar elke dag wel wat verandert.