01 juni Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Provinciehuis Utrecht

Het event vindt plaats bij het Provinciehuis in Utrecht, Archimedeslaan 6. 

Zet in mijn agenda

Tijdens deze bijeenkomst voor wegbeheerders vertellen we alles over de RTTI en horen we ook graag jouw wensen en praktijkvoorbeelden! 

Op weg naar werk, school of andere bestemmingen, maken weggebruikers steeds meer gebruik van navigatiediensten. Overheden werken samen met serviceproviders om in deze diensten ook veiligheidsinformatie aan te bieden. We zijn nu toe aan de next step: real time verkeersinformatiediensten.

Denk je mee?

NTM organiseert op donderdagmiddag 1 juni de bijeenkomst Aan de slag met Real Time Verkeersinformatiediensten voor wegbeheerders in Nederland. We horen graag jouw wensen en praktijkvoorbeelden: waar loop je nu tegenaan, wat zou je graag anders willen zien? En hoe kunnen serviceproviders hieraan bijdragen?

RTTI: kans voor samenwerking met serviceproviders

Aanleiding voor deze middag is de herziening van de Europese Real Time Traffic Information (RTTI) verordening. Deze treedt per 1 januari 2025 in werking en gaat over het beschikbaar stellen van real time data, maar ook dat die data opgenomen wordt in navigatiediensten. Een mooie kans dus om met serviceproviders de volgende stap te zetten om de weggebruiker goed te informeren. En zo een bijdrage te leveren aan de realisatie van onze gezamenlijke beleidsdoelen. 

Deze middag praten we je graag bij over de RTTI verordening: wat houdt deze in en hoe willen we aan de slag met de implementatie hiervan in Nederland? 

Programma

Programma 1 juni 2023
12.00 - 13.00 uur Inloop met lunch
13.00 - 14.00 uur Plenaire start: meer uitleg over de herziene RTTI, de aanpak en lessons learned uit publiek-private samenwerking
14.00 -  16.00 uur Werksessies
16.00 - 16.30 uur Plenaire afsluiting: samen bepalen we de vervolgstappen
16.30 - 18.00 uur  Netwerkborrel

NTM faciliteert en coördineert overleg serviceproviders en overheden

Om de implementatie van de herziene RTTI verordening in Nederland zo efficiënt mogelijk te organiseren, heeft DGMo (onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata (NTM) gevraagd hierin landelijk te faciliteren en te coördineren door het overleg met en de samenwerking tussen serviceproviders en overheid structureel en nationaal te organiseren. NTM is hét toegangspunt voor mobiliteitsdata in Nederland.

Locatie

Het event vindt plaats bij NTM. We zijn gevestigd in het Provinciehuis in Utrecht, aan de Archimedeslaan 6.

Meer informatie over de route en bereikbaarheid