Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata presenteert zich op Vakbeurs Openbare Ruimte 2023

Op 27 en 28 september is het zover: het NTM staat als partner van het DMI-ecosysteem op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2023. Het evenement vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wij nodigen iedereen van harte uit om de stand te bezoeken en deel te nemen aan boeiende gesprekken over mobiliteitsvraagstukken en de mogelijkheden die het NTM biedt.

Mobiliteitsdata toegankelijk en gestandaardiseerd

De mobiliteitstransitie is in volle gang. Daarbij staat het realiseren van de juiste vervoerswijze op de juiste plaats en tijd centraal. Of het nu gaat om data van wegverkeer, fiets, OV, logistiek, statistiek, deelmobiliteit of elektrisch vervoer, het vergroten van leefbaarheid en duurzaamheid vereist nauwkeurige mobiliteitsdata. Het NTM heeft als missie om mobiliteitsdata de komende jaren bekend, beschikbaar en bruikbaar te maken.

Jouw bestemming van morgen, verbinden wij vandaag.

NTM op Vakbeurs Mobiliteit 2022
Beeld: NTM
NTM op Vakbeurs Mobiliteit 2022

Kennismaken met ons nieuw gelanceerde register

Op onze stand maak je kennis met ons nieuw gelanceerde register, dat een schat aan mobiliteitsinformatie bevat. Dit register heeft als missie om onder andere gedetailleerde informatie over verkeersregels en de locaties van bushaltes vindbaar te maken. Daarnaast heeft het NTM de ambitie om verschillende bestaande databases, waaronder die van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Nationaal Parkeer Register (NPR) te ontsluiten. Dit maakt data-gedreven werken niet alleen toegankelijker, maar ook kostenefficiënter voor zowel publieke als private partijen. Hierdoor kunnen reizigers beter geïnformeerd worden, en kunnen overheidstaken zoals verkeersmanagement efficiënter worden uitgevoerd.

Lezing: Datagedreven werken aan mobiliteit

Een van de hoogtepunten van ons programma is de lezing door Jan Maarten van den Berg (Business Manager van NTM). Hij zal graag het gesprek aangaan over de mobiliteitsvraagstukken die relevant zijn voor jouw organisatie en de rol die het NTM kan spelen in het bieden van oplossingen en inzichten. Meer informatie over de lezing vind je op de website van de Vakbeurs.

  • Datum: woensdag 27 september 2023
  • Tijd: 14:30-15:00 uur
  • Zaal: Lezingenzaal 2

Bezoek onze stand en ontdek hoe wij de mobiliteitstransitie vormgeven

Bezoek onze stand op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2023 en ontdek hoe het NTM de mobiliteitstransitie vormgeeft door middel van innovatieve mobiliteitsdata. Wij kijken uit naar je komst en het delen van kennis en ideeën om samen te werken aan een duurzamere mobiliteitstoekomst!